Overslaan en naar de inhoud gaan

Veelgestelde vragen

Neen, D&V Plant is niet gericht op particuliere verkoop. Wij verkopen enkel aan professionelen, vooral tuincentra, bloemenwinkels, groothandels en marktkramers in België en Frankrijk, maar ook in de rest van Europa.

Bent u op zoek naar één van onze planten, vul dan ons contactformulier in. Vermeld daarbij uw woonplaats en de plant(en) die u zoekt. Dan brengen wij u in contact met één van onze klanten (tuincentra) in uw buurt.

Professionele klanten zijn steeds welkom. Graag vooraf een mailtje of telefoontje, zodat wij u perfect van dienst kunnen zijn.

Professionelen kunnen ook met ons en onze planten kennis maken op Florall. Florall is de vakbeurs voor sierplanten en boomkwekerijproducten. Elk jaar is er een beursdag begin maart en eveneens eind augustus. Meer info en exacte data: www.florall.be

Voor particulieren staan wij toe dat groepen of verenigingen, op afspraak, bij ons op bezoek komen voor een rondleiding op ons bedrijf, waarbij wij meer uitleg geven over onze planten en over de wijze waarop wij produceren.

1. Inloggen bovenaan de pagina met uw mail-adres en paswoord. Nog geen paswoord? Dan dient u zich eerst te registreren. Na toekenning van uw mail-adres en uw paswoord ontvangt u een bevestiging per mail.
2. Kies een lijst (sierstruiken, kruiden, fruit)
3. U ziet standaard de lijst met de beschikbare voorraad. Indien u alle artikels wenst te zien, vink dan 'beschikbaar' af.
4. Vul uw bestelling in en druk op 'enter' na elke ingave (of klik op het winkelmandje).
5. Als u klaar bent klikt u op 'Bestelling' (bovenaan op uw scherm)
6. U kunt de keuze maken om uw bestelling te laten voorprijzen met uw verkoopprijzen. U geeft dan uw coëfficiënt in, kiest voor de wijze waarop u uw verkoopprijzen wilt laten afronden en laat al dan niet, alle prijzen bijwerken. Indien u dan nog prijzen wenst aan te passen, kunt u deze ook in de lijst overschrijven. Kruiden en groenten worden niet voorgeprijsd omdat er op elk etiket een prijs-kleurcode voorgedrukt is. Om aan te duiden welke prijs overeenkomt met de kleurcode, kunt u onze banners gebruiken.
7. Standaard voorziet het systeem ook voor alle planten een foto-etiket. Indien u voor een bepaald artikel geen etiket wenst , dient u dit in de lijst af te vinken. U kunt ook bovenaan de kolom alles af- of aanvinken.
8. Klik op 'Bestelling afwerken'
9. Vul de leveringsgegevens in en klik onderaan de pagina op 'bestelling bevestigen'.
10. U ontvangt binnen de minuut per mail de bevestiging van verzending. In de bijlage van de mail, vindt u een excel-lijst (.xls) met uw bestelling met de barcodes, uw inkoopprijs en uw verkoopprijs.
Veel succes ! Contacteer ons bij problemen of vragen. Wij zullen u graag van dienst zijn.

Voor bestellingen via telefoon/fax/mail (dus niet via de webshop) wordt een administratieve kost van 3% aangerekend.

In België leveren wij alle bestellingen met eigen transport volgens onderstaande kalender. Onze buitenlandse klanten dienen zelf in te staan voor het transport. Wij kunnen wel enkele goede transporteursdie gespecialiseerd zijn in plantentransport aanraden.

Zone A = grosso modo Vlaanderen en Brussel
Zone B = grosso modo Wallonië
Het is belangrijk dat u steeds voor maandagavond 18u uw bestelling doorstuurt.
 

Hier vindt u de kalender met de leveringsweken.

Op deze pagina kunnen jullie onze recente transportprijzen vinden.

Professionele klanten kunnen steeds afhalen op werkdagen van 8u tot 18u.
Wenst u over de middag of na de openingsuren af te halen, gelieve ons dan te contacteren.
Vergeet niet uw bestelling 2 werkdagen vooraf door te sturen.

Kruiden, groenten (pot C1.5L) en kleinfruit (pot C2L en C 2.7L) worden verpakt in trays per 6.
Dus graag bestellen in veelvouden van 6.

Struiken kunnen besteld worden per stuk maar wij vinden het wel fijn als u bestelt in veelvouden van 3, 5, 10 of volle lagen.

De belading op deense karren van de verschillende potmaten is als volgt:
- C1.5L – C 2L – C 2.7L: 36 potten per laag of 6 trays met 6 planten per laag
- C 3L – C 3.5L: 21 potten per laag
- C5L: 17 potten per laag
- C 7.5L: 12 potten per laag
- C 10L: 10 potten per laag