Regelmatig krijgen we vragen van klanten over wat ze moeten doen met de restpartijen van hun kruiden in de winter. Hieronder vindt u een lijst met alle soorten die wij kweken, met telkens een aanduiding over wat u er best mee aanvangt om in het voorjaar opnieuw een goed presentabele kruidenhoek te hebben in uw tuincentrum.   Algemeen raden wij aan om:  
  •  De overblijvende kruiden vorstvrij te overwinteren in het tuincentrum, zodat u deze restpartijen zo snel mogelijk kunt verkopen. Het inknippen van de planten kan ze ook een periode vorstgevoeliger maken.   
  • Na het inknippen van de planten, raden wij aan om, als de dagen beginnen te lengen, een bemesting te doen met organische mest. Hou er wel rekening mee dat organische mest niet zo lekker ruikt. Hiervoor kunt u best na de toediening wat water geven, zodat de mest afgespoeld is en al optimaal in de grond trekt. De onaangename geur verdwijnt dan al voor een groot deel. Organische bemesting laat geen visuele sporen na en is vrij veilig in het gebruik. 
  • Planten die er nog mooi uitzien, hoeft u vanzelfsprekend niet bij te knippen of doe alleen wat vormsnoei. De groei is nu minimaal en de planten kunnen dus nog een tijd mooi blijven.  
Als u hieromtrent of in een ander verband ook nog vragen hebt, contacteer ons. Wij zullen u graag helpen, zodat wij, samen met u, het seizoen met volle kracht kunnen inzetten.   
Download hier een uitgebreide lijst.
23  januari  2017